Lohimedaljongit

G
5 annosta

Valmistusohje

600 g lohifileetä
suolaa
mustapippuria
öljyä
tilliä

  1. Leikkaa lohi n. 5 cm paloiksi.
  2. Viillä kalapalan keskeltä syvä viilto nahkaan asti, älä kuitenkaan leikkaa nahkaa rikki.
  3. Käännä pala medaljongiksi.
  4. Laita öljyä paistinpannuun ja kuumenna pannu.
  5. Paista medaljongit ensin ”saranapuolelta”, käännä ja paista toinen puoli.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
    Kastikkeeksi sopii esimerkiksi maustettu kermaviili tai jogurtti.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Katso video

Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv
  • Energia 247 kcal/annos
  • Rasva 18.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Proteiini 20.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.3 g
  • Sokerit 0 g
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Natrium 528 mg
  • Kalsium 158.2 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 0.5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus