Valmistusohje

600 g lohifileetä
suolaa
mustapippuria
öljyä
tilliä

  1. Leikkaa lohi n. 5 cm paloiksi.
  2. Viillä kalapalan keskeltä syvä viilto nahkaan asti, älä kuitenkaan leikkaa nahkaa rikki.
  3. Käännä pala medaljongiksi.
  4. Laita öljyä paistinpannuun ja kuumenna pannu.
  5. Paista medaljongit ensin ”saranapuolelta”, käännä ja paista toinen puoli.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
    Kastikkeeksi sopii esimerkiksi maustettu kermaviili tai jogurtti.

Ainesosat

  • 600 g
    Kirjolohifilee
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 3 rkl
    Tilli, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 247 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 158.2 mg
  • Natrium 528 mg
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Sokerit 0 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.3 g
  • Proteiini 20.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 18.6 g

Katso video

Kommentit (4)

  1. Ohjeessahan on ”perhonen”, ei missään nimessä ”medaljongi”. Medaljongi leikataan kokonaisesta kalasta eikä fileestä.

    • Kiitos palautteesta. Hyvä huomio! Lohiperhonen ja lohimedaljonki käsitteitä käytetään sekaisin kansan keskuudessa. Pääasia, että kalaa syödään.

  2. EI JUMALAUTA, MITÄ JÄRKEÄ TÄSSÄ OHJEESSA ON KUN EI LUO PAISTO AIKAA TAI LÄMPÖÄ??? Laita öljyä paistinpannuun ja kuumenna pannu.
    Paista medaljongit ensin ”saranapuolelta”, käännä ja paista toinen puoli. <—- VITTU EIHÄ, MEINASITKO OIKEESTI KUUMENTAA PANNUN JA SIT LAITTAA EKA TOISEN PUOLEN ENNEN TOISTA??? MUT MITÄ JOS LAITTAIS EKA TOISEN PUOLEN ENNEN TOISTA? :O TÄSTÄ RESEPTISTÄ EI OO MITÄÄ HYÖTYÄ.

    • Kiitos palautteesta. Kalaa paistettaessa öljyä voi laittaa reilun ruokalusikallisen ja nokareen voita pannulle. Pannua voi kuumentaa täydellä teholla (6) siten, että voista haihtuu vesi ja se saa kauniin ruskean värin. Silloin voi laittaa kalan pannulle ja vähentää lämpötilaa (3 tai 4) riippuen minkälainen liesi on. Tarkoitus on kääntää kalan pala kun se on ensi kypsynyt yhdeltä puolelta ja sitten kypsentää toinen puoli. Kypsymisen erottaa hyvin kalan palan reunasta kun se alkaa muuttaa väriä.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu