Valmistusohje

300 g tuoresuolattua lohta tai kirjolohta
100 g maustettua tuorejuustoa (valkosipuli, yrtti)
1 dl kuohukermaa
nippu tilliä
ruohosipulia
sitruunalohkoja

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
3. Sekoita juuston joukkoon vaahto ja yrtit.
4. Leikkaa  kala vinottain ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne limittäin folion, kelmun tai leivinpaperin päälle niin, että ne muodostavat suorakaiteen muotoisen levyn.
5. Levitä sen päälle juustoseos.
6. Kääri levy kääretortun tapaan rullalle ja pane pakastimeen pariksi tunniksi, jolloin se on helpompi viipaloida.
7. Pane viipaleet tarjolle vadille salaatinlehtien päälle. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 174 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 13.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
  • Proteiini 9.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 889.4 mg
  • Kalsium 105.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 10.9 mg
Jaa sivu