Valmistusohje

300 g tuoresuolattua lohta tai kirjolohta
100 g maustettua tuorejuustoa (valkosipuli, yrtti)
1 dl kuohukermaa
nippu tilliä
ruohosipulia
sitruunalohkoja

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
3. Sekoita juuston joukkoon vaahto ja yrtit.
4. Leikkaa  kala vinottain ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne limittäin folion, kelmun tai leivinpaperin päälle niin, että ne muodostavat suorakaiteen muotoisen levyn.
5. Levitä sen päälle juustoseos.
6. Kääri levy kääretortun tapaan rullalle ja pane pakastimeen pariksi tunniksi, jolloin se on helpompi viipaloida.
7. Pane viipaleet tarjolle vadille salaatinlehtien päälle. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.

Ainesosat

  • 300 g
    Kirjolohifilee, tuoresuolattu
  • 100 g
    Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light
  • 1 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 50 g
    Tilli, tuore
  • 1/2 dl
    Ruohosipuli
  • 120 g
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen

Reseptin ravintosisältö

Energia 174 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.9 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 105.2 mg
  • Natrium 889.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
  • Proteiini 9.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
  • Rasva 13.7 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu