Valmistusohje

40 kpl

1–1 ½ l vettä
1 kasvisliemikuutio
40 kapeaa hapankorppua

täyte:
200 g levittyvää sulatejuustoa (L)
1 dl hillosipulia
½ dl silputtua tilliä
ripaus sitruunapippuria
ripaus valkopippuria
1 dl kevytmajoneesia
600–800 g kylmäsavulohta viipaleina

  1. Silppua hillosipuli ja tilli.
  2. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
  3. Vatkaa sulatejuuston joukkoon hillosipuli- ja tillisilppu sekä mausteet.
  4. Sekoita joukkoon kevytmajoneesi ja lohikuutiot (älä enää vatkaa).
  5. Kuumenna vesi ja kasvisliemikuutio laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Lado kiehuvaan kasvisliemeen neljä hapankorppua vierekkäin ja toiset neljä päälle ristikkäin. Anna kostua hetki (noin viisi sekuntia).
  6. Nosta hapankorput kattilasta varovasti esimerkiksi reikäkauhalla leivinpaperin päälle jäähtymään. Toista vaiheet neljä ja viisi, kunnes kaikki hapankorput on kostutettu.
  7. Levitä jäähtyneille hapankorpuille täytettä ja kääri rulliksi.

    Asettele rullat pystyyn vieri viereen niin, että saumakohta on aina toista rullaa vasten.
    Anna olla jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Ainesosat

  • 12.5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 700 g
    Kirjolohifilee, kylmäsavustettu
  • 1 dl
    Majoneesi, rasvaa 27-33 %
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 1 dl
    Hillosipulisäilyke
  • 200 g
    Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
  • 240 g
    Hapankorppu
  • 1 kpl
    Kasvisliemikuutio

Reseptin ravintosisältö

Energia 77 kcal/annos
  • Rasva 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 359.8 mg
  • Kalsium 37 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu