Valmistusohje

8 hengelle

noin 1 kg kirjolohifileetä
suolaa
valkopippuria
öljyä

marinadi:
1 dl sitruunamehua
1 dl vettä
1 dl oliiviöljyä
1 tl valkopippurirouhetta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 ½ dl silputtuja yrttejä, esim. persiljaa, tilliä, sitruunamelissaa, ruohosipulia

sipulikastike:
2 tlk kermaviiliä
2 dl hienonnettua ruohosipulia
cayennepippuria
suolaa

1. Leikkaa kirjolohifileestä vinosti noin sentin paksuisia viipaleita.
2. Lorauta öljyä uunipannulle ja levitä viipaleet siihen.
3. Sirota hiukan suolaa ja pippuria päälle.
4. Käännä viipaleet kerran ja sirota päälle varovasti suolaa ja pippuria.
5. Pane pannu uuniin 200°C:seen neljäksi minuutiksi.
6. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada kuumien kalaviipaleiden päälle.
7. Levitä yrtit päälle. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia.
8. Sekoita kastikkeen aineet ja anna maustua ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.

 

 

Ainesosat

  • 1000 g
    Kirjolohifilee
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 dl
    Sitruunamehu
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 dl
    Oliiviöljy
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 9 rkl
    Persilja
  • 400 g
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 2 dl
    Ruohosipuli
  • 1/4 tl
    Cayennepippuri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Valkopippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 370 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 234.7 mg
  • Natrium 523 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
  • Proteiini 22.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
  • Rasva 29.7 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu