Loppiaisen sitruunakala

G
8 annosta

Valmistusohje

8 hengelle

noin 1 kg kirjolohifileetä
suolaa
valkopippuria
öljyä

Marinadi
1 dl sitruunamehua
1 dl vettä
1 dl oliiviöljyä
1 tl valkopippurirouhetta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 ½ dl silputtuja yrttejä, esim. persiljaa, tilliä, sitruunamelissaa, ruohosipulia

Sipulikastike
2 tlk kermaviiliä
2 dl hienonnettua ruohosipulia
cayennepippuria
suolaa

  1. Leikkaa kirjolohifileestä vinosti noin sentin paksuisia viipaleita.
  2. Lorauta öljyä uunipannulle ja levitä viipaleet siihen.
  3. Sirota hiukan suolaa ja pippuria päälle.
  4. Käännä viipaleet kerran ja sirota päälle varovasti suolaa ja pippuria.
  5. Pane pannu uuniin 200°C:seen neljäksi minuutiksi.
  6. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada kuumien kalaviipaleiden päälle.
  7. Levitä yrtit päälle. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia.
  8. Sekoita kastikkeen aineet ja anna maustua ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
1.06 kg CO2 ekv
  • Energia 370 kcal/annos
  • Rasva 29.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
  • Proteiini 22.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 523 mg
  • Kalsium 234.7 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 14.1 mg