Loppukesän piirakka (sensommarpaj)

G
8 annosta

Valmistusohje

(På svenska nedan)

piirakkapohja:
2 dl härkäpapu- tai hernejauhoja
2 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

täyte:
250 g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 rkl öljyä
100 g juustoa (esim. Koskenlaskija)¨
1 punasipuli
nippu persiljaa
1 maustemitta mustapippuria
2 dl kermaa
2 kananmunaa

Nypi keskenään piirakkapohjan ainekset. Aseta kylmään ja valmistele täyte sillä välin.

Paloittele kasvikset. Kuullota pannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä. Sekoita keskenään muna-kermaseos. Painele pohja piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm).

Kuutioi juusto ja asettele piirakkapohjan päälle. Aseta päälle loput ainekset ja muna-kermaseos. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile!

***

pajbotten:
2 dl bondbönamjöl eller ärtmjöl
2 dl havreflingor (glutenfri)
150 g smör elle margarin (rumsvarmt)

fyllning:
250 g zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk olja
100 g ost (t.ex. Koskenlaskija)
1 rödlök
en bunt persilja
1krm svartpeppar
2 dl grädde
2 ägg

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen, ställ den kallt och förbered fyllningen under tiden.

Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar. Fräs i panna utan att det tar färg. Blanda ihop äggstanningen. Tryck ut pajdegen i en pajform (med diameter 24 cm).

Skär osten i små tärningar och bred ut över pajbotten. Fördela de övriga ingredienserna på och häll över äggstanningen. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter. Servera!

  • Energia 337 kcal/annos
  • C-vitamiini 65.5 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • Kalsium 50.2 mg
  • Natrium 166.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Sokerit 3.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26 g
  • Proteiini 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.9 g
  • Rasva 23.7 g