Louhisaaren juoma

G
40 annosta

Valmistusohje

2 sitruunaa
3-4 l tuoreita, pakastettuja tai 100 g kuivattuja mustaherukan lehtiä
500 g sokeria
5 l vettä
1/4 tl hiivaa

1. Pese sitruunat harjalla ja kuumalla vedellä. Huuhtele hyvin. Suosi halutessasi luomusitruunoita.
2. Kuori keltainen osa, poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
3. Laita sitruunan kuoret ja viipaleet, huuhdotut mustaherukan lehdet, sokeri ja kiehuva vesi sankoon.
4. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
5. Siivilöi juoma.
6. Liuota hiiva haaleaan vesitilkkaan ja kaada juoman joukkoon.
7. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
8. Pullota ja säilytä viileässä muutaman päivän ajan ennen tarjoamista.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
  • Energia 122 kcal/annos
  • C-vitamiini 79.9 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 269.6 mg
  • Natrium 1.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 25.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.3 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g