Valmistusohje

2 sitruunaa
3-4 l tuoreita, pakastettuja tai 100 g kuivattuja mustaherukan lehtiä
500 g sokeria
5 l vettä
1/4 tl hiivaa

1. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin.
2. Kuori keltainen osa, poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
3. Laita sitruunan kuoret ja viipaleet, huuhdotut mustaherukan lehdet, sokeri ja kiehuva vesi sankoon.
4. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
5. Siivilöi juoma.
6. Liuota hiiva haaleaan vesitilkkaan ja kaada juoman joukkoon.
7. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
8. Pullota ja säilytä viileässä muutaman päivän ajan ennen tarjoamista.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 122 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 79.9 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 269.6 mg
  • Natrium 1.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 25.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.3 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g