Ainesosat

  • 240 g
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
  • 45 dl
    Nokkonen
  • 1000 g
    Sokeri
  • 50 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 g
    Hiiva

Reseptin ravintosisältö

Energia 1224 kcal/annos
  • C-vitamiini 799.2 mg
  • Rauta 19.9 mg
  • Kalsium 2696.1 mg
  • Natrium 18.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 19.2 g
  • Sokerit 256.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 312.6 g
  • Proteiini 26.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 3.5 g

Valmistusohje

2 sitruunaa
4-5 l tuoreita, pakastettuja tai 100 g kuivattuja mustaherukan lehtiä
1 kg sokeria
5 l vettä
1 tl hiivaa

1. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin.
2. Kuori keltainen osa, poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
3. Laita sitruunan kuoret ja viipaleet, huuhdotut mustaherukan lehdet, sokeri ja kiehuva vesi sankoon.
4. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
5. Siivilöi juoma.
6. Liuota hiiva haaleaan vesitilkkaan ja kaada juoman joukkoon.
7. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Pullota ja säilytä viileässä muutaman päivän ajan ennen tarjoamista.

Jaa sivu