Valmistusohje

2 sitruunaa
4-5 l tuoreita, pakastettuja tai 100 g kuivattuja mustaherukan lehtiä
1 kg sokeria
5 l vettä
1 tl hiivaa

1. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin.
2. Kuori keltainen osa, poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
3. Laita sitruunan kuoret ja viipaleet, huuhdotut mustaherukan lehdet, sokeri ja kiehuva vesi sankoon.
4. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
5. Siivilöi juoma.
6. Liuota hiiva haaleaan vesitilkkaan ja kaada juoman joukkoon.
7. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Pullota ja säilytä viileässä muutaman päivän ajan ennen tarjoamista.

Ainesosat

  • 240 g
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
  • 45 dl
    Nokkonen
  • 1000 g
    Sokeri
  • 50 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 g
    Hiiva

Reseptin ravintosisältö

Energia 196 kcal/annos
  • C-vitamiini 127.9 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • Kalsium 431.4 mg
  • Natrium 2.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 41 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.6 g
Jaa sivu