Lusikkaleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/03/lusikkaleipa_MARTAT_H-1.jpg
-
Avainsanat:
- Leivonnaiset makeat
- Munaton
- Muut juhlaruoat
- Perinneruoat
Valmistusohje
40 kpl
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa tai leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Väliin:
omena- tai vadelmasosetta tai -marmeladia
Päälle:
sokeria tai tomusokeria
1. Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen.
2. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon.
3. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Painele taikinaa soikeaan, mielellään melko syvään lusikanpesään ja vedä tästä pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin.
6. Paista 175°C lämmössä 12-15 minuuttia.
7. Pane vähän jäähtyneinä kaksi vastakkain ja väliin sosetta tai marmeladia.
8. Kierittele pikkuleivät sokerissa tai siivilöi ennen tarjoilua päälle tomusokeria.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
91
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 4.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 0.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
- Sokerit 8 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 64.8 mg
- Kalsium 3.4 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Työvaiheet kuvina
Ainesosat
-
20 tlSokeri
-
40 tlMarmeladi, marjoista
-
4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlRuokasooda
-
1 1/2 dlSokeri
-
200 gVoi
-
2 tlVanilliinisokeri