Ainesosat

  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 200 g
    Voi
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 40 tl
    Marmeladi, marjoista
  • 20 tl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 91 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 3.4 mg
  • Natrium 64.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 4.1 g

Valmistusohje

40 kpl

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa tai leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Väliin:
omena- tai vadelmasosetta tai -marmeladia

Päälle:
sokeria tai tomusokeria

1. Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen.
2. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon.
3. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Painele taikinaa soikeaan, mielellään melko syvään lusikanpesään ja vedä tästä pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin.
6. Paista 175°C lämmössä 12-15 minuuttia.
7. Pane vähän jäähtyneinä kaksi vastakkain ja väliin sosetta tai marmeladia.
8. Kierittele pikkuleivät sokerissa tai siivilöi ennen tarjoilua päälle tomusokeria.

 

Jaa sivu