Jouluinen riisipuurokakku

Riisipuurokakussa yhdistyvät rakkaimmat joulun maut. Herkullisessa lopputuloksen maistat sopivassa suhteessa piparipohjaa, riisipuurotäytettä sekä luumuja.

10 annosta

Valmistusohje

Pohja:
150 g piparkakkuja
50 g voita

Riisipuurotäyte:
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
4 dl kylmää riisipuuroa
1 rkl vaniljasokeria

Luumutäyte:
2 ps (400 g) kuivattuja luumuja
3 dl vettä
1 dl fariinisokeria
kanelitanko

Lisäksi:
Piparkakkuja

  1. Keitä riisipuuro riisipussin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Tee puuro hyvissä ajoin, että se ennättää jäähtyä.
  2. Murskaa piparkakut. Helppo tapa on käyttää suljettavaa pakastepussia ja kaulinta. Sulata voi ja sekoita piparkakkumurujen joukkoon. Painele muruseos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (18-22 cm) pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
  3. Valmista riisipuurotäyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sulata valkosuklaa mikrossa alhaisella teholla tai vesihauteessa. Vatkaa kerma ja pehmennä tuorejuusto. Sekoita täytteen ainekset liivatetta lukuun ottamatta keskenään.
  4. Purista vesi liivatteista ja sulata ne vesitilkassa kattilassa. Kaada liivateseos ohuena nauhana riisipuurotäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Levitä puurotäyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  6. Valmista luumutäyte. Keitä täytteen aineksia miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes neste on siirappimaista. Valuta ylimääräinen neste pois, mutta ota se talteen ja käytä kastikkeeksi kakulle. Jäähdytä luumut.
  7. . Levitä luumut kakun päälle.
  8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  9. Koristele piparkakuilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.45 kg CO2 ekv
  • Energia 431 kcal/annos
  • Rasva 22 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.2 g
  • Proteiini 6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 63 g
  • Sokerit 39.5 g
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Natrium 149.3 mg
  • Kalsium 127.4 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 0.4 mg