luumukiisseli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9589.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Jälkiruoat
- Maidoton
- Munaton
- Perinneruoat
Valmistusohje
200 g kivettömiä luumuja
1 l vettä
1 kanelitanko
0,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
sitruunamehua
1. Keitä luumuja ja kanelitankoa sokerilla maustetussa vedessä n. 15
min.
2. Suurusta hieman jäähtynyt kiisseli vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla.
3. Anna kiisselin kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä. Kun kiisseli on jäähtynyt, ota kanelitanko pois.
4. Mausta kiisseli sitruunamehulla ja kaada tarjoilukulhoon.
5. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
147
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 2.7 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 39.4 mg
- Natrium 5.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Sokerit 26.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44.2 g
- Proteiini 1.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.4 g
Ainesosat
-
200 gkuivattuja luumuja
-
10 dlvettä
-
0.5 dlsokeria
-
3 rklperunajauhoja
-
1/3 dlsitruunamehua
-
1 rklsokeria
-
1 tljauhettua kanelia
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus