Valmistusohje

250 g kivettömiä luumuja
1 l vettä
1 kanelitanko
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
sitruunamehua

1. Keitä luumuja ja kanelitankoa sokerilla maustetussa vedessä n. 15 min.
2. Suurusta kiisseli, sekoita keskenään perunajauhot ja tilkka vettä.
3. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen höyryävään nesteeseen, anna pulpahtaa muutaman kerran.
4. Nosta kattila liedeltä. Kun kiisseli on jäähtynyt, ota kanelitanko pois.
5. Mausta kiisseli sitruunamehulla ja kaada tarjoilukulhoon.
6. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.

Vinkki! Voit liottaa luumuja yön yli vedessä, jolloin ne pehmenevät.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 59.5 g
  • Sokerit 38.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 6.6 mg
  • Kalsium 46.2 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 2.7 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus