Luumupitko

4 annosta

Valmistusohje

2 kpl

annos joulupullataikinaa
luumusosetta

voiteluun: munaa

pinnalle: raesokeria ja mantelirouhetta

1. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan.
2. Kauli ensin toinen pala levyksi. Levitä siihen reilusti tortuntäytteeksi tarkoitettua luumusosetta.
3. Kääri levy rullalle kuin kääretorttu.
4. Leikkaa rullan päältä saksilla parin sentin levyisiä paloja niin, että ne jäävät kolmannekseltaan pohjapuolelta kiinni. Kääntele joka toinen pala oikealle ja joka toinen vasemmalle ja taivuta samalla paloja hiukan taaksepäin.
5. Kohota pellillä leivinpaperin päällä liinan alla.
6. Voitele pitkot kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
7. Paista 200°C:ssa noin 25 minuuttia.

Tarjolle leikatun.
Jäähtyneen pitkon päälle voi ripotella teesihdin läpi hiukan tomusokeria.

Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv