Luumurahka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/luumurahka0.jpg
Luumurahka
Luumurahka on joulun ehdoton klassikko! Koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, jotta piparimuru pysyy rapeana.
-
Avainsanat:
- Joulu
- Jälkiruoat
- Perinneherkut
Valmistusohje
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
150 g luumumarmeladia
1 tl vaniljasokeria
50 g piparkakkuja
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita maitorahka ja luumumarmeladi ja vaniljasokeri keskenään
- Kääntele kermavaahto rahkaseoksen joukkoon.
- Koristele pinta piparkakkumurulla ja kokonaisilla pipareilla juuri ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 245 kcal/annos
- Rasva 18.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.1 g
- Proteiini 4.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
- Sokerit 13.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 54.3 mg
- Kalsium 75 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 1.4 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gKeksi, piparkakku, teollinen
-
150 gLuumumarmeladi, luumuhillo
-
4 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %