Luumurahka

Luumurahka on joulun ehdoton klassikko! Koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, jotta piparimuru pysyy rapeana.

8 annosta

Valmistusohje

2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
150 g luumumarmeladia
1 tl vaniljasokeria
50 g piparkakkuja

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Sekoita maitorahka ja luumumarmeladi ja vaniljasokeri keskenään
  3. Kääntele kermavaahto rahkaseoksen joukkoon.
  4. Koristele pinta piparkakkumurulla ja kokonaisilla pipareilla juuri ennen tarjoilua.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
  • Energia 245 kcal/annos
  • Rasva 18.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.1 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
  • Sokerit 13.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 54.3 mg
  • Kalsium 75 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 1.4 mg