Valmistusohje

Joulutorttujen ohella voit tällä helpolla reseptillä tehdä joulupöytään myös pienempiä naposteltavia luumurullia. Taikinasta tulee 25-30 rullaa.

500 g pakastevoitaikinaa
n. 150 g luumumarmeladia
voiteluun munaa

1. Kauli sulanut voitaikina ohueksi levyksi.
2. Levitä sille ohut kerros luumumarmeladia.
3. Kääri levy rullaksi.
4. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä noin sentin paksuisia viipaleita.
5. Pane viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Voitele rullien ulkoreunat munalla.
7. Paista 225°C:ssa 12-15 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 84 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Proteiini 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.4 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 60 mg
  • Kalsium 20.4 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg