Maapähkinävoi-bataattivuoka

G
6 annosta

Valmistusohje

2,5 dl pikatäysjyväriisiä
300 g bataattia
1 punasipuli
1 pkt maustamatonta tofua (200–280 g)
1 prk kidneypapuja (230 g)
100 g vihreitä pakastepapuja
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
3 rkl maapähkinävoita (100% pähkinää)
2 rkl tomaattisosetta
4-5 dl kasvislientä tai vettä
2 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

1. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
2. Mittaa pannulle kuiva riisi.
3. Huuhtele, kuori ja pilko bataatti suupaloiksi. Kuori sipuli ja pilko paloiksi. Levitä uunipannulle.
4. Kuivaa tofu talouspaperin välissä, jotta siitä irtoaa ylimääräinen neste. Pilko paloiksi ja lisää pellille.
5. Huuhtele kidneypavut runsaalla vedellä siivilässä ja levitä pellille.
6. Levitä pannulle pakastepavut.
7. Huuhtele, kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
8. Sekoita erillisessä kulhossa raastettu inkivääri, hienonnettu valkosipuli, maapähkinävoi, tomaattisose, vesi, kookosmaito, suola ja mustapippuri. Kaada pellille muiden ainesten päälle. Varmista, että neste peittää kaiken riisin.
9. Peitä pannu leivinpaperilla ja sitten foliolla ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.
10. Poista leivinpaperi ja folio ja jatka paistamista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
11. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.57 kg CO2 ekv
  • Energia 403 kcal/annos
  • Rasva 17.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.9 g
  • Proteiini 12.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 52.7 g
  • Sokerit 5.7 g
  • Kuitu, kokonais- 9.1 g
  • Natrium 602.2 mg
  • Kalsium 165.5 mg
  • Rauta 5.2 mg
  • C-vitamiini 6.2 mg