Valmistusohje

2,5 dl pikatäysjyväriisiä
300 g bataattia
1 punasipuli
1 pkt maustamatonta tofua (200–280 g)
1 prk kidneypapuja (230 g)
100 g vihreitä pakastepapuja
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
3 rkl maapähkinävoita (100% pähkinää)
2 rkl tomaattisosetta (suolaton)
4,25 dl vettä tai kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
0,75 tl suolaa

1. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
2. Mittaa pannulle kuiva riisi.
3. Huuhtele, kuori ja pilko bataatti suupaloiksi. Kuori sipuli ja pilko paloiksi. Levitä uunipannulle.
4. Kuivaa tofu talouspaperin välissä, jotta siitä irtoaa ylimääräinen neste. Pilko paloiksi ja lisää pellille.
5. Huuhtele kidneypavut runsaalla vedellä siivilässä ja levitä pellille.
6. Levitä pannulle pakastepavut.
7. Huuhtele, kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
8. Sekoita erillisessä kulhossa raastettu inkivääri, hienonnettu valkosipuli, maapähkinävoi, tomaattisose, vesi ja kookosmaito ja suola. Kaada pellille muiden ainesten päälle. Varmista, että neste peittää kaiken riisin.
9. Peitä pannu leivinpaperilla ja sitten foliolla ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.
10. Poista leivinpaperi ja folio ja jatka paistamista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
11. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 5.3 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • Kalsium 141 mg
  • Natrium 433.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.8 g
  • Sokerit 4.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.1 g
  • Proteiini 10.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.8 g
  • Rasva 14.8 g