Valmistusohje

1– 1 ½  kg made nyljettynä ja sisälmykset poistettuna
1 sipuli
2 laakerinlehteä
suolaa
vettä

6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
5–10 maustepippuria
2 dl kermaa tai maitoa
nippu tilliä
nokare voita

  1. Paloittele made noin 5 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja lohko sipuli.
  3. Keitä madepalat ja sipuli laakerinlehdillä ja suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  4. Nosta madepalat liemestä ja perkaa ne ruodottomiksi. Siivilöi keitinliemi.
  5. Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja sipuli. Kuullota niitä kattilan pohjalla voissa kevyesti.
  6. Lisää keitinlientä reilusti sekä maustepippurit.
  7. Keitä kasvikset lähes kypsiksi ja lisää mateenpalat.
  8. Anna keiton vielä kuumentua ja lisää lopuksi vielä kerma.
  9. Tarkista maku.

    Pilko valmiin keiton päälle tilliä.
    Tarjoa keiton kanssa hyvää leipää.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 295 kcal/annos
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • Rasva 10.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
  • Proteiini 35.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 615.8 mg
  • Kalsium 128.7 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 14 mg
Jaa sivu