Ainesosat

  • 1250 g
    Made
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 420 g
    Peruna, kuorittu
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
  • 50 g
    Tilli, tuore
  • 2 rkl
    Voi
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Maustepippuri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 295 kcal/annos
  • C-vitamiini 14 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 128.7 mg
  • Natrium 615.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Proteiini 35.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
  • Rasva 10.2 g

Valmistusohje

1– 1 ½  kg made nyljettynä ja sisälmykset poistettuna
1 sipuli
2 laakerinlehteä
suolaa
vettä

6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
5–10 maustepippuria
2 dl kermaa tai maitoa
nippu tilliä
nokare voita

  1. Paloittele made noin 5 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja lohko sipuli.
  3. Keitä madepalat ja sipuli laakerinlehdillä ja suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  4. Nosta madepalat liemestä ja perkaa ne ruodottomiksi. Siivilöi keitinliemi.
  5. Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja sipuli. Kuullota niitä kattilan pohjalla voissa kevyesti.
  6. Lisää keitinlientä reilusti sekä maustepippurit.
  7. Keitä kasvikset lähes kypsiksi ja lisää mateenpalat.
  8. Anna keiton vielä kuumentua ja lisää lopuksi vielä kerma.
  9. Tarkista maku.

    Pilko valmiin keiton päälle tilliä.
    Tarjoa keiton kanssa hyvää leipää.
Jaa sivu