Valmistusohje

1 ½ kg madetta

Kalaliemi:
mateen pää ja ruodot
1 sipuli
1 l vettä
1 tl suolaa
noin 5 kokonaista valkopippuria
noin 5 kokonaista mustapippuria
1 laakerinlehti

Muhennos:
1 sipuli tai pala purjoa
voita
suolaa
valkopippuria
mateen fileepalat ja maksa
3 dl kalan keitinlientä
1 dl valkoviiniä tai herukkaviiniä
1 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl silputtua kevätsipulia, purjoa tai ruohosipulia

  1. Nylje made. Poista sisälmykset ja kidukset. Fileoi kala.
  2. Lohko liemeen tuleva sipuli.
  3. Mittaa liemiaineet kattilaan. Kuumenna ja keitä noin 20 minuuttia.
  4. Siivilöi liemi.
  5. Valmista muhennos. Silppua sipuli tai purjo ja kuullota voissa.
  6. Lisää joukkoon suolalla ja pippurilla maustetut kalapalat, maksa, kalaliemi ja viini.
  7. Kypsennä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.
  8. Sekoita jauhot kermaan ja lisää suurus kalapalojen joukkoon.
  9. Kypsennä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen.
  10. Lisää lopuksi silputtua sipulia.

    Tarjoa perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 365 kcal/annos
Hiilijalanjälki
3 kg CO2 ekv
  • Rasva 8.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Proteiini 60.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.3 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 1728.8 mg
  • Kalsium 197.5 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 5.1 mg
Jaa sivu