Valmistusohje

1 ½ kg madetta

Kalaliemi:
mateen pää ja ruodot
1 sipuli
1 l vettä
1 tl suolaa
noin 5 kokonaista valkopippuria
noin 5 kokonaista mustapippuria
1 laakerinlehti

Muhennos:
1 sipuli tai pala purjoa
voita
suolaa
valkopippuria
mateen fileepalat ja maksa
3 dl kalan keitinlientä
1 dl valkoviiniä tai herukkaviiniä
1 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl silputtua kevätsipulia, purjoa tai ruohosipulia

  1. Nylje made. Poista sisälmykset ja kidukset. Fileoi kala.
  2. Lohko liemeen tuleva sipuli.
  3. Mittaa liemiaineet kattilaan. Kuumenna ja keitä noin 20 minuuttia.
  4. Siivilöi liemi.
  5. Valmista muhennos. Silppua sipuli tai purjo ja kuullota voissa.
  6. Lisää joukkoon suolalla ja pippurilla maustetut kalapalat, maksa, kalaliemi ja viini.
  7. Kypsennä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.
  8. Sekoita jauhot kermaan ja lisää suurus kalapalojen joukkoon.
  9. Kypsennä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen.
  10. Lisää lopuksi silputtua sipulia.

    Tarjoa perunoiden kanssa.

Ainesosat

  • 1500 g
    Made
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 tl
    Valkopippuri
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Voi
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 tl
    Valkopippuri
  • 3 dl
    Kalaliemi, laimennettu
  • 1 dl
    Valkoviini, kuiva
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 rkl
    Ruohosipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 365 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.1 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 197.5 mg
  • Natrium 1728.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.3 g
  • Proteiini 60.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Rasva 8.8 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu