Valmistusohje

n. 7 dl paloiteltuja (iso)haperoita
2 rkl voita tai öljyä
ripaus sokeria
1 sipuli
2–3  valkosipulinkynttä
1 rkl maissitärkkelystä + ½ dl vettä
sitruunanmehua
tilliä
mustapippuria
1 prk ranskankermaa
(valkoviiniä)
400 g lohifileetä
(100 g katkarapuja)

  1. Viipaloi hapero helttojen suuntaisesti isohkoiksi paloiksi, kuumenna ja kuivaa pannulla.
  2. Lisää rasva, sokeri ja hienonnettu sipuli, ruskista kevyesti.
  3. Sekoita tärkkelys veteen, lisää pannulle varovasti sekoittaen.
  4. Lisää myös mausteet ja ranskankerma (sekä loraus valkoviiniä).
  5. Lado sormenpaksuiset lohipalat kastikkeen päälle. Hauduta varovasti viitisen minuuttia.
  6. Tarkista vielä maku.

    Jos haluat, lisää lopussa vielä pinnalle katkarapuja.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 237 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 18.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.6 g
  • Proteiini 12.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 89.4 mg
  • Kalsium 113 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 5.1 mg
Jaa sivu