Valmistusohje

n. 7 dl paloiteltuja (iso)haperoita
2 rkl voita tai öljyä
ripaus sokeria
1 sipuli
2–3  valkosipulinkynttä
1 rkl maissitärkkelystä + ½ dl vettä
sitruunanmehua
tilliä
mustapippuria
1 prk ranskankermaa
(valkoviiniä)
400 g lohifileetä
(100 g katkarapuja)

  1. Viipaloi hapero helttojen suuntaisesti isohkoiksi paloiksi, kuumenna ja kuivaa pannulla.
  2. Lisää rasva, sokeri ja hienonnettu sipuli, ruskista kevyesti.
  3. Sekoita tärkkelys veteen, lisää pannulle varovasti sekoittaen.
  4. Lisää myös mausteet ja ranskankerma (sekä loraus valkoviiniä).
  5. Lado sormenpaksuiset lohipalat kastikkeen päälle. Hauduta varovasti viitisen minuuttia.
  6. Tarkista vielä maku.

    Jos haluat, lisää lopussa vielä pinnalle katkarapuja.

Ainesosat

  • 280 g
    Sieni tatti, hapero
  • 2 rkl
    Voi
  • 1/2 tl
    Sokeri
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 1 rkl
    Jauho, maissitärkkelys
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 2 rkl
    Tilli, tuore
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 150 g
    Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
  • 400 g
    Kirjolohifilee

Reseptin ravintosisältö

Energia 237 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.1 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 113 mg
  • Natrium 89.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6 g
  • Proteiini 12.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.6 g
  • Rasva 18.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu