Maijan hapero-lohikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/maijan-hapero-lohikastike.jpg
Maijan hapero-lohikastike
-
Avainsanat:
- Kala
- Kesä
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
n. 7 dl paloiteltuja (iso)haperoita
2 rkl voita tai öljyä
ripaus sokeria
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 rkl maissitärkkelystä + ½ dl vettä
sitruunanmehua
tilliä
mustapippuria
1 prk ranskankermaa
(valkoviiniä)
400 g lohifileetä
(100 g katkarapuja)
- Viipaloi hapero helttojen suuntaisesti isohkoiksi paloiksi, kuumenna ja kuivaa pannulla.
- Lisää rasva, sokeri ja hienonnettu sipuli, ruskista kevyesti.
- Sekoita tärkkelys veteen, lisää pannulle varovasti sekoittaen.
- Lisää myös mausteet ja ranskankerma (sekä loraus valkoviiniä).
- Lado sormenpaksuiset lohipalat kastikkeen päälle. Hauduta varovasti viitisen minuuttia.
- Tarkista vielä maku.
–
Jos haluat, lisää lopussa vielä pinnalle katkarapuja.
0.69 kg CO2 ekv
- Energia 237 kcal/annos
- Rasva 18.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.6 g
- Proteiini 12.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 89.4 mg
- Kalsium 113 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 5.1 mg
Pääraaka-aineet
-
400 gKirjolohifilee
-
150 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 rklTilli, tuore
-
1/6 dlSitruunamehu
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 rklJauho, maissitärkkelys
-
8 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/2 tlSokeri
-
2 rklVoi
-
280 gSieni tatti, hapero