Mäiskyperunat eli murskatut perunat

4 annosta

Valmistusohje

noin 800 g varhaisperunaa
2-3 rkl öljyä
½–1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoreita tai kuivattuja yrttejä, kuten timjamia tai rosmariinia

  1. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi.
  2. Keitä perunat vedessä kypsiksi.
  3. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja riko perunat painamalla niitä reilun kokoisella lasin, pullon tai kulhon pohjalla.
  4. Sivele perunoiden pintaa öljyä.
  5. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
  6. Paista uunissa 225°C 10–15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta on rapea.

Vinkki: Voit käyttää myös ylijääneitä keitettyjä perunoita.
Jatka silloin kohdasta 3, perunoiden rikkomisesta.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.56 kg CO2 ekv
  • Energia 190 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 16.4 mg
  • Natrium 292.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
  • Proteiini 3.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 7.1 g