Maissileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/spatchcockkana_h-1.jpg
Maissileipä
Maissileivän voi tehdä pari päivää aiemmin ja säilyttää ilmatiiviissä pakkauksessa.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
1 pieni sipuli
50 g voita tai margariinia
3½ dl maissijauhoa
2½ dl vehnäjauhoa
1 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5,5 dl piimää
lisäksi
1 rkl voita tai margariinia voiteluun
- Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi tai margariini kasarissa tai paistinpannussa ja kuullota sipulisilppua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Yhdistä yhdessä kulhossa maissijauho, vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja suola ja vatkaa toisessa kulhossa piimä ja kananmunat. Sekoita kuullotettu sipuli piimä-munaseokseen. Kaada seos kuivien ainesten päälle ja sekoita. Älä vatkaa tai vaivaa.
- Voitele kakkuvuoka Ø 20–23 cm (myös irtopohjainen käy) tai uunin kestävä paistinpannu ja kumoa taikina siihen. Tasoita pinta lastalla tai veitsellä. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen. Testaa kypsyyttä tikulla.
- Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ja kumoa leipä leikkuulaudalle. Leikkaa kakun tavoin paloiksi.
Tarjoiluehdotus: Litistetty broileri, marjakastike ja maissileipä.
Hiilijalanjälki
0.49 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 579 kcal/annos
- Rasva 19.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.1 g
- Proteiini 15.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 86.2 g
- Sokerit 11.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Natrium 1396.9 mg
- Kalsium 481.1 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 3.4 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklVoi
-
2 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
2.32 cupPiimä, ab-piimä, rasvaa 2 %, probiootteja
-
1.5 tlMerisuola, jodioimaton
-
2 tlLeivinjauhe
-
1 rklSokeri
-
1.05 cupJauho, vehnäjauho, leipomoteollisuus, vastajauhettu
-
1.47 cupJauho, maissijauho, hienoksi jauhettu
-
50 gVoi
-
75 gSipuli