Maissileipä

Maissileivän voi tehdä pari päivää aiemmin ja säilyttää ilmatiiviissä pakkauksessa.

4 annosta

Valmistusohje

1 pieni sipuli
50 g voita tai margariinia
3½ dl maissijauhoa
2½ dl vehnäjauhoa
1 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5,5 dl piimää
lisäksi
1 rkl voita tai margariinia voiteluun

  1. Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi tai margariini kasarissa tai paistinpannussa ja kuullota sipulisilppua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  2. Yhdistä yhdessä kulhossa maissijauho, vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja suola ja vatkaa toisessa kulhossa piimä ja kananmunat. Sekoita kuullotettu sipuli piimä-munaseokseen. Kaada seos kuivien ainesten päälle ja sekoita. Älä vatkaa tai vaivaa.
  3. Voitele kakkuvuoka Ø 20–23 cm (myös irtopohjainen käy) tai uunin kestävä paistinpannu ja kumoa taikina siihen. Tasoita pinta lastalla tai veitsellä. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen. Testaa kypsyyttä tikulla.
  4. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ja kumoa leipä leikkuulaudalle. Leikkaa kakun tavoin paloiksi.


Tarjoiluehdotus: Litistetty broileri, marjakastike ja maissileipä.

Hiilijalanjälki
0.49 kg CO2 ekv
  • Energia 579 kcal/annos
  • Rasva 19.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.1 g
  • Proteiini 15.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 86.2 g
  • Sokerit 11.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Natrium 1396.9 mg
  • Kalsium 481.1 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 3.4 mg