Makea limppu
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/makea_limppunetti.jpg
		
		Makea limppu
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Joulu
 - Maidoton
 - Suolainen leivonta
 
Valmistusohje
4 munaa
500 g fariinisokeria
3 tl suolaa
1 l kylmää vettä
100 g hiivaa
1 kg ruisjauhoja
vajaa kilo vehnäjauhoja
- Sekoita munat ja sokeri keskenään.
 - Lisää suola ja vesi. Murenna hiiva joukkoon ja lisää ruisjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla napakaksi.
 - Peitä taikina liinalla ja anna seistä viileässä yön yli eli noin 12 tuntia.
 - Leivo hiukan nousseesta taikinasta neljä limppua ja anna niiden kohota rauhassa ainakin puoli tuntia.
 - Pistele leivät haarukalla ja paista 175°C:ssa 50-60 minuuttia.
 - Voitele kypsät leivät siirappivedellä.
 
Hiilijalanjälki / annos
							0.05							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 83 kcal
 - Rasva 0.6 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
 - Proteiini 2.3 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
 - Sokerit 5.3 g
 - Kuitu, kokonais- 1.9 g
 - Natrium 73.4 mg
 - Kalsium 6.4 mg
 - Rauta 0.8 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								100 gHiiva
 - 
								10 dlVesi, vesijohtovesi
 - 
								3 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								500 gSokeri
 - 
								4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
 - 
								1000 gJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
 - 
								900 gJauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe