Ainesosat

  • 900 g
    Jauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe
  • 1000 g
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 500 g
    Sokeri
  • 3 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 100 g
    Hiiva

Reseptin ravintosisältö

Energia 2078 kcal/annos
  • Rauta 19.7 mg
  • Kalsium 159.4 mg
  • Natrium 1835.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 48.1 g
  • Sokerit 132.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 472.3 g
  • Proteiini 56.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Rasva 16 g

Valmistusohje

4 munaa
500 g fariinisokeria
3 tl suolaa
1 l kylmää vettä
100 g hiivaa
1 kg ruisjauhoja
vajaa kilo vehnäjauhoja

  1. Sekoita munat ja sokeri keskenään.
  2. Lisää suola ja vesi. Murenna hiiva joukkoon ja lisää ruisjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla napakaksi.
  3. Peitä taikina liinalla ja anna seistä viileässä yön yli eli noin 12 tuntia.
  4. Leivo hiukan nousseesta taikinasta neljä limppua ja anna niiden kohota rauhassa ainakin puoli tuntia.
  5. Pistele leivät haarukalla ja paista 175°C:ssa 50-60 minuuttia.
  6. Voitele kypsät leivät siirappivedellä.
Jaa sivu