Valmistusohje

4 munaa
500 g fariinisokeria
3 tl suolaa
1 l kylmää vettä
100 g hiivaa
1 kg ruisjauhoja
vajaa kilo vehnäjauhoja

  1. Sekoita munat ja sokeri keskenään.
  2. Lisää suola ja vesi. Murenna hiiva joukkoon ja lisää ruisjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla napakaksi.
  3. Peitä taikina liinalla ja anna seistä viileässä yön yli eli noin 12 tuntia.
  4. Leivo hiukan nousseesta taikinasta neljä limppua ja anna niiden kohota rauhassa ainakin puoli tuntia.
  5. Pistele leivät haarukalla ja paista 175°C:ssa 50-60 minuuttia.
  6. Voitele kypsät leivät siirappivedellä.

Ainesosat

  • 900 g
    Jauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe
  • 1000 g
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 500 g
    Sokeri
  • 3 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 100 g
    Hiiva

Reseptin ravintosisältö

Energia 83 kcal/annos
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 6.4 mg
  • Natrium 73.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.6 g
Jaa sivu