Valmistusohje

3 leipää

1/2 l piimää
1/2 l vettä
50 g hiivaa
3–4 dl puolukkasurvosta
2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1 dl pähkinärouhetta
1 dl rypsiöljyä
reilu 1 kg vehnäjauhoja
n. 1/2 kg hiivaleipäjauhoja

    1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
    2. Lisää suola, puolukka, sokeri, pähkinärouhe ja öljy.
    3. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeä taikina.
    4. Laita taikina voideltuihin leipävuokiin.
    5. Kohota leipiä noin tunti ja leikkaa sitten leipien pintaan viillot.
    6. Paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 0.9 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 32.9 mg
  • Natrium 163.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
  • Proteiini 6.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 5.1 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*