Makea puolukkaleipä

30 annosta

Valmistusohje

3 leipää

1/2 l piimää
1/2 l vettä
50 g hiivaa
3–4 dl puolukkasurvosta
2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1 dl pähkinärouhetta
1 dl rypsiöljyä
reilu 1 kg vehnäjauhoja
n. 1/2 kg hiivaleipäjauhoja

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää suola, puolukka, sokeri, pähkinärouhe ja öljy.
  3. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeä taikina.
  4. Laita taikina voideltuihin leipävuokiin.
  5. Kohota leipiä noin tunti ja leikkaa sitten leipien pintaan viillot.
  6. Paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 245 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.9 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 32.9 mg
  • Natrium 163.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
  • Proteiini 6.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 5.1 g