Makeansuolaiset kirsikkaleivät

Kirsikkahilloke ja brie-juusto hurmaavat yhdessä – leivän täytteenäkin. Ihana hilloke on helppo keittää tuoreista kirsikoista.

4 annosta

Valmistusohje

4-6 viipaletta jyväistä leipää
200 g brie-juustoa
kirsikkahilloketta
cashewpähkinöitä

  1. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla sen verran, että pinta saa vähän väriä. Sekoita välillä. Rouhi paahdettuja pähkinöitä hieman.
  2. Aseta leipäviipaleille siivuiksi leikattua brie-juustoa. Nosta päälle kirsikkahilloketta ja koristele pähkinärouheella.

Kirsikkahilloke:
500 g kirsikoita
3,5 dl hillosokeria
0,5 dl vettä
1 vaniljatanko
1 kanelitanko

  1. Huuhtele kirsikat ja poista kivet. Laita kirsikat kattilaan. Mittaa joukkoon vesi ja kiehauta.
  2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet tangosta. Lisää vaniljatanko, siemenet ja kanelitanko kattilaan.
  3. Lisää sokeri koko ajan sekoittaen.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto
    pois.
  5. Kaada hilloke kuumiin purkkeihin. Anna purkkien jäähtyä huoneenlämmössä.
  6. Säilytä jääkaapissa.
Hiilijalanjälki
1.23 kg CO2 ekv
  • Energia 629 kcal/annos
  • Rasva 15.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9 g
  • Proteiini 19.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 107.8 g
  • Sokerit 84.7 g
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Natrium 467.3 mg
  • Kalsium 277.2 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 12.6 mg