Valmistusohje

300 g kesäkurpitsaa
300 g parsakaalia
1 purjo
noin 3 dl vettä
1/2 tl suolaa
maustemitta mustapippuria
300-400 g lenkkimakkaraa
3-4 tomaattia

Pinnalle:
juustoraastetta ja oreganoa

  1. Huuhtele kasvikset.
  2. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi, parsakaali palasiksi ja purjo suikaleiksi.
  3. Keitä kasviksia vähässä, suolalla maustetussa vedessä 5-7 minuuttia.
  4. Valuta kasvikset siivilässä.
  5. Voitele uunivuoka ja laita kasvikset vuokaan.
  6. Leikkaa makkara ja tomaatit viipaleiksi ja asettele kasvisten päälle vuorotellen riveihin.
  7. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja oreganoa.
  8. Kypsennä paistosta 255°C:ssa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.

Ainesosat

  • 300 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 300 g
    Parsakaali, brokkoli
  • 200 g
    Purjosipuli
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/6 tl
    Mustapippuri
  • 350 g
    Lenkkimakkara, tuotekeskiarvo
  • 280 g
    Tomaatti
  • 40 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 1 tl
    Oregano, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 305 kcal/annos
  • C-vitamiini 128.2 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • Kalsium 183.7 mg
  • Natrium 942.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Sokerit 7.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
  • Proteiini 16.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
  • Rasva 19.5 g
Jaa sivu