Makkara-kasvispaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/makkarakasvis4.jpg
Makkara-kasvispaistos
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
300 g kesäkurpitsaa
300 g parsakaalia
1 purjo
noin 3 dl vettä
1/2 tl suolaa
maustemitta mustapippuria
300-400 g lenkkimakkaraa
3-4 tomaattia
Pinnalle:
juustoraastetta ja oreganoa
- Huuhtele kasvikset.
- Leikkaa kurpitsa viipaleiksi, parsakaali palasiksi ja purjo suikaleiksi.
- Keitä kasviksia vähässä, suolalla maustetussa vedessä 5-7 minuuttia.
- Valuta kasvikset siivilässä.
- Voitele uunivuoka ja laita kasvikset vuokaan.
- Leikkaa makkara ja tomaatit viipaleiksi ja asettele kasvisten päälle vuorotellen riveihin.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta ja oreganoa.
- Kypsennä paistosta 255°C:ssa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.
1.52 kg CO2 ekv
- Energia 305 kcal/annos
- C-vitamiini 128.2 mg
- Rauta 2.7 mg
- Kalsium 183.7 mg
- Natrium 942.4 mg
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Sokerit 7.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
- Proteiini 16.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
- Rasva 19.5 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
300 gKesäkurpitsa, zucchini
-
300 gParsakaali, brokkoli
-
200 gPurjosipuli
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/6 tlMustapippuri
-
350 gLenkkimakkara, tuotekeskiarvo
-
280 gTomaatti
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1 tlOregano, kuivattu