Ainesosat

  • 2 dl
    Riisi puuroutuva
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 7 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 dl
    Siirappi
  • 1/2 dl
    Rusina
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 300 g
    Maksa, naudan
  • 1/2 tsp
    Meirami, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 502 kcal/annos
  • C-vitamiini 28.1 mg
  • Rauta 8.4 mg
  • Kalsium 327.6 mg
  • Natrium 1141.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 29.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 73.5 g
  • Proteiini 27.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Rasva 13.5 g

Valmistusohje

2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 ½ tl suolaa
7 dl maitoa
1-2 sipulia
1 rkl öljyä
2 munaa
2 dl maitoa
½ dl siirappia
1 dl rusinoita
valkopippuria
ripaus meiramia
300 g jauhettua naudanmaksaa
(pinnalle voinokareita)

  1. Pane riisi kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kunnes vesi on imeytynyt.
  2. Kaada maito joukkoon ja anna puuron hautua kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  3. Hienonna sipuli ja lisää puuroon joko öljyssä haudutettuna tai raakana.
  4. Sekoita munien rakenne rikki, lisää joukkoon 2 dl maitoa ja lisää seos puuroon.
  5. Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja jauhettu maksa puuron joukkoon.
  6. Kaada seos voideltuun vuokaan. Jos haluat, pane pinnalle pari kolme voinokaretta.
  7. Kypsennä noin 180°C:ssa reilun tunnin ajan.

Tarjoa maksalaatikon kanssa puolukkahilloa.

Jaa sivu