Mangochutney

G
15 annosta

Valmistusohje

4 raakaa, kovaa mangoa
1 pieni sipuli
1 rkl suolaa
0,25 dl sitruunamehua
100 g sokeria
2 punaista chiliä

Kuori mangot. Viipaloi hedelmäliha ohuiksi siivuiksi ja hienonna sipuli. Asettele mangoviipaleet ja sipuli kerroksittain astiaan. Ripottele päälle suolaa ja anna seistä noin tunnin ajan. Poista ylimääräinen suola. Halkaise chilit, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes seos sakenee. Kaada kuuma chutney lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti.

  • Energia 56 kcal/annos
  • C-vitamiini 25.5 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 6.8 mg
  • Natrium 466.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 13.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.1 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.2 g