Mangojuustokakku

8 annosta

Valmistusohje

Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
5 liivatetta
3 rkl sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl makeuttamatonta mangososetta (esim. Bonne)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vispikermaa

Koristeluun: tuoreita tai pakastettuja kotimaisia vadelmia

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota irtopohjanvuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja painele seos vuokaan.
  3. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
  4. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  5. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori ja purista mehu.
  6. Sekoita tuorejuusto, rahka, mangosose, sokerit ja sitruunankuori keskenään.
  7. Vaahdota kerma toisessa astiassa.
  8. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi mikrossa pienessä kulhossa. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota sitruunanmehuun.
  9. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
  10. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
  11. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.

    Irrota irtorengas kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluastiaan.
    Koristele esimerkiksi kotimaisilla vadelmilla.

Vinkki! Saat kakusta helposti gluteenittoman, kun korvaat pohjan kaurakeksit gluteenittomilla kekseillä.

Hiilijalanjälki
0.79 kg CO2 ekv
  • Energia 445 kcal/annos
  • Rasva 31.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 20 g
  • Proteiini 8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.5 g
  • Sokerit 23 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 274.3 mg
  • Kalsium 107.9 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 11.7 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus