Mangojuustokakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mangojuustokakku3netti.jpg
Mangojuustokakku
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
5 liivatetta
3 rkl sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl makeuttamatonta mangososetta (esim. Bonne)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vispikermaa
Koristeluun: tuoreita tai pakastettuja kotimaisia vadelmia
- Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Pingota irtopohjanvuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja painele seos vuokaan.
- Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori ja purista mehu.
- Sekoita tuorejuusto, rahka, mangosose, sokerit ja sitruunankuori keskenään.
- Vaahdota kerma toisessa astiassa.
- Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi mikrossa pienessä kulhossa. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota sitruunanmehuun.
- Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
- Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.
–
Irrota irtorengas kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluastiaan.
Koristele esimerkiksi kotimaisilla vadelmilla.
Vinkki! Saat kakusta helposti gluteenittoman, kun korvaat pohjan kaurakeksit gluteenittomilla kekseillä.
0.79 kg CO2 ekv
- Energia 445 kcal/annos
- Rasva 31.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 20 g
- Proteiini 8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.5 g
- Sokerit 23 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 274.3 mg
- Kalsium 107.9 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 11.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 dlVadelma
-
3 dlKerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
-
2 tlVanilliinisokeri
-
1 dlSokeri
-
2 dlHedelmäsose, 100 % hedelmää, makeuttamaton
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
2 tlSitruunankuori
-
1/2 dlSitruunamehu
-
10 gLiivate
-
50 gVoi
-
175 gKeksi, kaurakeksi, teollinen, keskiarvo