Ainesosat

  • 400 g
    Nokkonen
  • 30 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 4 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/4 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 10 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 3/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/5 tl
    Valkopippuri
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, keitetty
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tsp
    Meirami, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 335 kcal/annos
  • C-vitamiini 177.8 mg
  • Rauta 6.3 mg
  • Kalsium 942.8 mg
  • Natrium 657.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 13.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.9 g
  • Proteiini 22 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
  • Rasva 17.2 g

Valmistusohje

400 g mangoldinlehtiä
vettä
30 g margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl hienonnettua muskottipähkinää
1 l maitoa
¾  tl suolaa
ripaus valkopippuria
tuoretta kirveliä tai meiramia

Lisäksi: keitettyjä, hienonnettuja kananmunia

  1. Huuhdo mangoldinlehdet ja kiehauta vähässä vedessä.
  2. Valuta ja hienonna lehdet
  3. Sulata rasva kattilan pohjalla ja lisää vehnäjauhot ja muskottipähkinä hyvin sekoittaen.
  4. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin.
  5. Kun keitto on tasaista, lisää loput maidosta sekoittaen.
  6. Lisää hienonnettu mangoldi.
  7. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja mausta.

    Voit tarjota lisäksi kananmunahakkelusta.
Jaa sivu