Mangoldikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0357.jpg
Mangoldikeitto
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
Valmistusohje
400 g mangoldinlehtiä
vettä
30 g margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl hienonnettua muskottipähkinää
1 l maitoa
¾ tl suolaa
ripaus valkopippuria
tuoretta kirveliä tai meiramia
Lisäksi: keitettyjä, hienonnettuja kananmunia
- Huuhdo mangoldinlehdet ja kiehauta vähässä vedessä.
- Valuta ja hienonna lehdet
- Sulata rasva kattilan pohjalla ja lisää vehnäjauhot ja muskottipähkinä hyvin sekoittaen.
- Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin.
- Kun keitto on tasaista, lisää loput maidosta sekoittaen.
- Lisää hienonnettu mangoldi.
- Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja mausta.
–
Voit tarjota lisäksi kananmunahakkelusta.
0.87 kg CO2 ekv
- Energia 335 kcal/annos
- C-vitamiini 177.8 mg
- Rauta 6.3 mg
- Kalsium 942.8 mg
- Natrium 657.5 mg
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Sokerit 13.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.9 g
- Proteiini 22 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
- Rasva 17.2 g
Pääraaka-aineet
-
400 gNokkonen
-
30 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
4 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/4 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
10 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/5 tlValkopippuri
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, keitetty
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tspMeirami, kuivattu