Mansikka-mannapuuro vauvalle

5 annosta

Valmistusohje

4–6 annosta

1 l vettä
2 dl tummia mannasuurimoita
½ l mansikoita
½ dl sokeria (alle 1-vuotiaalle voit jättää sokerin pois*)

1. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan veteen. Hauduta 10 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.
2. Soseuta kokonaiset mansikat ja lisää sose kypsään puuroon. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
3. Vatkaa jäähtynyt puuro kevyesti.

Vinkki: Mansikkasoseen tilalla voi käyttää myös mustikka- tai omenasosetta.

*THL:n Syödään yhdessä-ruokasuosituksien mukaan alle vuoden iässä vältetään runsassokeristen ja
suolaa sisältävien elintarvikkeiden ja juomien
tarjoamista lapselle.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 145 kcal/annos
  • Rasva 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36 g
  • Sokerit 12.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 3.2 mg
  • Kalsium 19.9 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 29.5 mg