Valmistusohje

4–6 annosta

1 l vettä
1 ¾ dl alkiomannasuurimoita
½ l mansikoita
½ dl sokeria

1. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan veteen. Hauduta 10 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.

2. Soseuta kokonaiset mansikat ja lisää sose kypsään puuroon. Lisää tarvittaessa sokeria.

3. Vatkaa jäähtynyt puuro kevyesti.

Mansikkasoseen tilalla voi käyttää myös mustikka- tai omenasosetta.

Ainesosat

  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 3/4 dl
    Mannasuurimo
  • 5 dl
    Mansikka

Reseptin ravintosisältö

Energia 166 kcal/annos
  • C-vitamiini 29.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 20.8 mg
  • Natrium 3.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 12.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40.9 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.5 g
Jaa sivu