Mansikka-raparperihillo

20 annosta

Valmistusohje

500 g (n. 1 l) mansikoita
300 g raparperia
400 g hillosokeria
0,5 dl vettä

1. Mittaa puhdistetut mansikat, raparperi ja vesi kattilaan. Kuumenna hitaasti.
2. Lisää hillosokeri vähitellen varovasti sekoittaen, kun vesihöyryä alkaa nousta.
3. Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu. Keitä hilloa kevyesti noin 10 minuuttia välillä kattilaa ravistaen.
4. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia kattilassa.
5. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana, jotta mansikat jakautuvat tasaisesti hilloon.
6. Kuori vaahto hillon pinnalta.

Tölkitä hillo pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin piripintaan. Sulje välittömästi.

Katso video

  • Energia 94 kcal/annos
  • C-vitamiini 15.5 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 15.4 mg
  • Natrium 0.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 22 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g