Mansikka-raparperihillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/mansikka-raparperihillo3.jpg
Valmistusohje
500 g (n. 1 l) mansikoita
300 g raparperia
400 g hillosokeria
0,5 dl vettä
1. Mittaa puhdistetut mansikat, raparperi ja vesi kattilaan. Kuumenna hitaasti.
2. Lisää hillosokeri vähitellen varovasti sekoittaen, kun vesihöyryä alkaa nousta.
3. Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu. Keitä hilloa kevyesti noin 10 minuuttia välillä kattilaa ravistaen.
4. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia kattilassa.
5. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana, jotta mansikat jakautuvat tasaisesti hilloon.
6. Kuori vaahto hillon pinnalta.
–
Tölkitä hillo pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin piripintaan. Sulje välittömästi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 15.5 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 15.4 mg
- Natrium 0.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Sokerit 22 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
- Proteiini 0.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Ainesosat
-
500 g500 g (n. 1 l) mansikoita
-
300 g300 g raparperia
-
400 g400 g hillosokeria
-
50 g0,5 dl vettä
Anna
Tehtiin täydellistä lettuhilloa lisäämällä ripaus kardemummaa hilloon. Nuoriso lusikoi kattilan pohjan putipuhtaaksi.
Otto
Laitoin n. 4 dl metsämansikoita, 3 dl mansikoita ja 1 kpl raparperikeppi. Vettä muumimukillinen ja sokeria – n. 100 g ruokosokeria ja 100 g xylitolia. Ja tuli hyvää…