Ainesosat

  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 1/2 dl
    Raparperi
  • 2 dl
    Mannasuurimo
  • 1 dl
    Lese, kauralese
  • 1 1/4 dl
    Sokeri
  • 6 dl
    Mansikka
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tsp
    Inkivääri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 241 kcal/annos
  • C-vitamiini 30.7 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 42.5 mg
  • Natrium 100.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 23.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 54.8 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.3 g

Valmistusohje

1 l vettä
2–3 dl raparperinpaloja
2 dl mannasuurimoita
1dl kauraleseitä
1–1 ½ dl sokeria
noin 6 dl mansikkaa
ripaus suolaa
ripaus inkivääriä

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon rapaperipalat.
  2. Keitä viitisen minuuttia kannen alla.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja kauraleseet.
  4. Pienennä lieden tehoa ja hauduta puuroa noin noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo ettei puuro pala pohjaan.
  5. Soseuta puuron hautuessa mansikat sauvasekoittimella.
  6. Mausta puuro sokerilla ja lisää mansikkasose.
  7. Nosta puuro liedeltä ja anna puuron jäähtyä hetki.

    Tarjoa esimerkiksi maidon kera.

VINKKI!
Jos haluat kuohkeaa puuroa, jäähdytä puuro sokerin lisäämisen jälkeen hyvin. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita puuroon mansikkasose ja nauti!

Jaa sivu