Mansikka-vuustorinkelit

Perinteinen vesirinkeli kesäisillä täytteillä sopii vaikka illanistujaisiin tarjoiltavaksi tai välipalaksi. Mansikalle oivallisia makupareja ovat erilaiset juustot ja tuoreet yrtit. Vegaanille mansikan kera maistuvat vuusto ja siirappi.

4 annosta

Valmistusohje

250 g mansikkaa
1 pkt (á 200 g) vegaanista salaattivuustoa, esim. Mö Kreikkalainen, tai fetajuustoa
½ ruukkua sitruunamelissaa
4 rinkeliä tai bagelia
1 rkl oliiviöljyä
½ tl mustapippurirouhetta
4 tl hunajaa tai vaahterasiirappia

  1. Poista mansikoista karat. Survo noin neljännes mansikoista haarukalla. Viipaloi loput. Viipaloi tai murustele vuusto tai juusto. Silppua sitruunamelissan lehdet.
  2. Halkaise rinkelit/bagelit. Paahda niitä leivänpaahtimessa ja pirskottele sitten oliiviöljyllä.
  3. Jaa mansikkasurvos rinkeleiden pohjapuolikkaille. Asettele pohjille sitten vuustoa tai juustoa sekä mansikkaviipaleita. Ripottele päälle mustapippuri ja sitruunamelissa ja valuta hunaja tai siirappi. Aseta päälle rinkelin toinen puolikas.

Vinkki: Voit käyttää sitruunamelissan sijaan myös muita yrttejä, esimerkiksi timjamia tai basilikaa.

Hiilijalanjälki
0.94 kg CO2 ekv
  • Energia 326 kcal/annos
  • Rasva 17.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.6 g
  • Proteiini 12.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32 g
  • Sokerit 12 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 837.3 mg
  • Kalsium 275.4 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 44.6 mg