Ainesosat

  • 80 g
    Voi
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Sitruunankuori
  • 400 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
  • 100 g
    Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 dl
    Mansikka
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Sitruunankuori
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 398 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.9 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 135.8 mg
  • Natrium 270.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 20.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.1 g
  • Proteiini 7.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.8 g
  • Rasva 25.1 g

Valmistusohje

10 palaa

pohja:
80 g voita tai margariinia (L) (suolatonta)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 muna

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (L)
100 g ranskankermaa (L)
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
4 munaa

koristeeksi: 4 dl mansikoita viipaleina

  1. Kakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii tekeytymään.
  2. Mittaa rasva, jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhoon.
  3. Nypi muruiseksi seokseksi.
  4. Sekoita joukkoon muna ja pyörittele taikinapalloksi. Laita taikina kylmään noin 15 minuutiksi.
  5. Painele taikina pyöreään vuokaan, myös reunoille.
  6. Esipaista 200°C:ssa noin 15 minuuttia.
  7. Sekoita kaikki täytteen ainekset munia lukuun ottamatta.
  8. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
  9. Laske lämpötilaa 175°C:seen ja paista kakkua noin 45 minuuttia.
  10. Avaa uunin luukku ja anna kakun lämmön tasaantua.

    Laita jäähtynyt kakku kylmään ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.
    Koristele kakku ennen tarjoilua mansikkaviipaleilla.
  • Voit tehdä taikinapohjan asemesta myös keksipohjan.
Jaa sivu