Mansikkainen kesäsalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

3 dl kvinoaa
1 pkt marinoitua tofua
2 dl ahomansikoita tai mansikoita
1 pkt babypinaattia
1 ruukku rucolaa
1 ruukku minttua
Lisäksi: Auringonkukansiemeniä ja balsamico-kastiketta

1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä kulhoon jäähtymään.
2. Pilko tofu kuutioksi ja paista kuivalla pannulla rapeaksi. Siirrä sivuun jäähtymään.
3. Kokoa salaatti laakealle tarjoiluastialle. Jos käytät kokonaisia mansikoita, viipaloi ne esimerkiksi puolikkaiksi. Lisää astiaan ensiksi pinaatti ja rucola. Lisää salaattipohjan päälle jäähtynyt kvinoa ja tofu. Lisää päälle ahomansikat tai mansikkaviipaleet sekä mintun lehtiä.
4. Viimeistele valmis salaatti auringonkukansiemenillä ja balsamico-kastikkeella.

  • Energia 238 kcal/annos
  • C-vitamiini 28.4 mg
  • Rauta 7.9 mg
  • Kalsium 353.6 mg
  • Natrium 20.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.7 g
  • Proteiini 12.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 10.7 g