Valmistusohje

1 l mansikoita
800 g raparperia
400 g sokeria
4 l vettä
nokare hiivaa

  1. Laita tuoreet tai pakastetut mansikat, raparperiviipaleet ja sokeri sankoon.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se ainesten päälle.
  3. Sekoita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  4. Lisää hiiva pieneen nestetilkkaan ja sekoita siman joukkoon.
  5. Peitä ja anna käydä seuraavaan päivään lämpimässä paikassa.
  6. Siivilöi, pullota ja säilytä viileässä.

    Sima on tarjoiluvalmista seuraavana päivänä.

 

Ainesosat

  • 10 dl
    Mansikka
  • 800 g
    Raparperi
  • 400 g
    Sokeri
  • 40 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 10 g
    Hiiva

Reseptin ravintosisältö

Energia 85 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.4 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 33 mg
  • Natrium 2.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 19.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
  • Proteiini 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g
Jaa sivu