Mansikkaiset raakapatukat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_fazer_kaura_reseptikuvaukset_juomat_valipalapatukat_vaaka_h.jpg
Mansikkaiset raakapatukat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Välipalat
Valmistusohje
1 ps (250 g) kotimaisia mansikoita (pakaste)
6 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
½ dl hunajaa
- Ota mansikat huoneenlämpöön sulamaan.
- Kun mansikat ovat sulaneet, laita kaikki aineet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon tai käytä sauva- tai tehosekoitinta. Soseuta tasaiseksi. Taikinan tulee olla kiinteää tahnaa.
- Muotoile käsin taikinasta 15 patukkaa.
Vinkki! Patukat säilyvät suljetussa astiassa jääkaapissa noin viikon.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 90 kcal/annos
- Rasva 2.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
- Sokerit 5.5 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 1.4 mg
- Kalsium 10.2 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 10.2 mg
Pääraaka-aineet
-
70 gHunaja
-
35 gKookoshiutale
-
210 gKaurahiutale
-
250 gMansikka