Mansikkaiset raakapatukat

G
15 annosta

Valmistusohje

1 ps (250 g) kotimaisia mansikoita (pakaste)
6 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
½ dl hunajaa 

  1. Ota mansikat huoneenlämpöön sulamaan.
  2. Kun mansikat ovat sulaneet, laita kaikki aineet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon tai käytä sauva- tai tehosekoitinta. Soseuta tasaiseksi. Taikinan tulee olla kiinteää tahnaa.
  3. Muotoile käsin taikinasta 15 patukkaa.

Vinkki! Patukat säilyvät suljetussa astiassa jääkaapissa noin viikon.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 90 kcal/annos
  • Rasva 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
  • Sokerit 5.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 1.4 mg
  • Kalsium 10.2 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 10.2 mg