Mansikkajäätelöt

G
16 annosta

Valmistusohje

Mansikkasmoothiejäätelöt (8 annosta)

5 dl mansikoita (tuoreita tai pakaste)
3 dl kauragurttia
1 banaani
Vapaavalintaista makeutusta, esim. hunajaa tai agavesiirappia
Lisäksi ahomansikoita tai mansikkaviipaleita

  1. Pilko mansikat kulhon pohjalle, säästä osa koristeeksi. Lisää päälle kauragurtti, banaani ja valitsemasi makeutus. Soseuta seos smoothieksi sauvasekoittimella.
  2. Pilko muutama mansikka viipaleiksi tai jätä kokonaisiksi, jos käytät ahomansikoita.
  3. Kaada jäätelöseos tikullisiin jäätelömuotteihin ja upota sekaan ahomansikat tai mansikkaviipaleet. Laita pakastimeen yön yli.
  4. Anna jäätelöiden seistä hetken aikaa lämpimässä ennen tarjoilua, jotta jäätelöt irtoavat muoteista.

Mansikkamehujäät (8 annosta)

5 dl mansikoita (tuoreita tai pakaste)
2 dl appelsiinimehua
1 sitruuna tai lime
Lisäksi ahomansikoita tai mansikkaviipaleita

  1. Pilko mansikat kulhon pohjalle, säästä osa koristeeksi. Lisää joukkoon appelsiinimehu ja sitruunan tai limen mehu. Soseuta seos sauvasekoittimella.
  2. Pilko muutama mansikka viipaleiksi tai jätä kokonaisiksi, jos käytät ahomansikoita.
  3. Kaada mehujääseos tikullisiin jäätelömuotteihin ja upota sekaan ahomansikat tai mansikkaviipaleet. Laita pakastimeen yön yli.
  4. Anna mehujäiden seistä hetken aikaa lämpimässä ennen tarjoilua, jotta jäätelöt irtoavat muoteista.

  5. Testattu Marttakeittiössä
  • Energia 39 kcal/annos
  • C-vitamiini 24.7 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 11.5 mg
  • Natrium 8.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.7 g
  • Proteiini 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.5 g