Mansikkakakku (raakakakku)

G
12 annosta

Valmistusohje

Pohja
3 dl pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä)
1 dl kookoshiutaleita
2 dl rusinoita
0,5 tl vaniljajauhetta
2 tl vettä

Mansikkatäyte
6 rkl kookosrasvaa
6 dl liotettuja cashewpähkinöitä
4 dl pakastemansikoita
4 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
0,5 tl vaniljajauhetta

Koristeluun
tuoreita mansikoita
mantelilastuja

  1. Liota täytteen cashewpähkinöitä runsaassa vedessä jääkaapissa yön yli. Kaada siivilään, huuhtele ja valuta hyvin.
  2. Ota pakastemansikat sulamaan huoneenlämpöön.
  3. Laita kaikki pohjan aineet monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Voit lisätä tarvittaessa teelusikallisen vettä. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 20 cm).
  4. Nosta täytteen kookosrasva sulamaan lämpimään vesihauteeseen, ei kuumaan.
  5. Nosta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen liotetut ja valutetut cashewpähkinät tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon. Hienonna tasaiseksi. Lisää joukkoon puoliksi sulaneet mansikat, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori, sula kookosrasva, siirappi ja vaniljajauhe. Aja tasaiseksi seokseksi ja tarkista maku.
  6. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Laita vuoka pakastimeen ja anna kakun jähmettyä vähintään 3 tuntia.
  7. Nosta kakku huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mantelilastuilla.

Vinkki! Jos haluat matalamman mansikkapiiraan, voit puolittaa ohjeen.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv