Mansikkasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2122.jpg
Mansikkasalaatti
Valmistusohje
1 ruukku salanova-/tammenlehtisalaattia
pala (n. 150 g) kurkkua
n. 5 dl mansikoita
250 g kotijuustoa
2 rkl pinjan-/auringonkukansiemeniä
Jogurtti-hunajakastike:
2 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 10 %)
1 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1/4 tl suolaa
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.
2. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
3. Paloittele kurkku ja peratut mansikat.
4. Valuta juusto ja viipaloi se paloiksi.
5. Paahda siemenet kuivalla pannulla.
6. Kokoa salaatti, mansikat ja tuorejuusto tarjoiluastialle ja ripottele siemenet päälle.
–
Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
1.09 kg CO2 ekv
- Energia 229 kcal/annos
- Rasva 13.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
- Proteiini 13.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.9 g
- Sokerit 11.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 369 mg
- Kalsium 127.4 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 33.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklMinttu, tuore
-
1 rklHunaja
-
2 dlJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
2 rklAuringonkukansiemen
-
250 gJuusto, kotijuusto, rasvaa 9-14 %, maalaisjuusto
-
5 dlMansikka
-
150 gKurkku
-
100 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso