Mansikkasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2122.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Gluteeniton
- Juusto- ja munaruoat
- Kasvisruoat
- Kesä
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
1 ruukku salanova-/tammenlehtisalaattia
pala (n. 150 g) kurkkua
n. 5 dl mansikoita
250 g kotijuustoa
2 rkl pinjan-/auringonkukansiemeniä
Jogurtti-hunajakastike:
2 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 10 %)
1 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1/4 tl suolaa
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.
2. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
3. Paloittele kurkku ja peratut mansikat.
4. Valuta juusto ja viipaloi se paloiksi.
5. Paahda siemenet kuivalla pannulla.
6. Kokoa salaatti, mansikat ja tuorejuusto tarjoiluastialle ja ripottele siemenet päälle.
–
Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 13.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
- Proteiini 13.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.9 g
- Sokerit 11.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 369 mg
- Kalsium 127.4 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 33.6 mg
Ainesosat
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklMinttu, tuore
-
1 rklHunaja
-
2 dlJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
2 rklAuringonkukansiemen
-
250 gJuusto, kotijuusto, rasvaa 9-14 %, maalaisjuusto
-
5 dlMansikka
-
150 gKurkku
-
100 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus