Ainesosat

  • 100 g
    Lehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
  • 150 g
    Kurkku
  • 5 dl
    Mansikka
  • 250 g
    Juusto, kotijuusto, rasvaa 9-14 %, maalaisjuusto
  • 2 rkl
    Auringonkukansiemen
  • 2 dl
    Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 2 rkl
    Minttu, tuore
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 229 kcal/annos
  • C-vitamiini 33.6 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 127.4 mg
  • Natrium 369 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 11.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.9 g
  • Proteiini 13.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
  • Rasva 13.1 g

Valmistusohje

1 ruukku salanova-/tammenlehtisalaattia
pala (n. 150 g) kurkkua
n. 5 dl mansikoita
250 g kotijuustoa
2 rkl pinjan-/auringonkukansiemeniä

Jogurtti-hunajakastike:
2 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 10 %)
1 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1/4 tl suolaa

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.
2. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Paloittele kurkku ja peratut mansikat. Valuta juusto ja viipaloi se paloiksi.
3. Paahda siemenet kuivalla pannulla.
4. Kokoa salaatti, mansikat ja tuorejuusto tarjoiluastialle ja ripottele siemenet päälle. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Jaa sivu