Ainesosat

  • 5 dl
    Mansikka
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 80 g
    Kananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta

Reseptin ravintosisältö

Energia 122 kcal/annos
  • C-vitamiini 36.8 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 14.3 mg
  • Natrium 28.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 26.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.9 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g

Valmistusohje

½ l jäisiä mansikoita
1 dl sokeria
½ dl vettä
2 munanvalkuaista

  1. Soseuta mansikat monitoimikoneella, lisää vesi ja sokeri.
  2. Kaada valkuaiset yksitellen koneen käydessä syöttösuppiloon ja anna massan sekoittua tasaiseksi.
  3. Tarjoa heti tai pane pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä.

 

Jaa sivu