Manteli-omenapannari
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/manteli_omena_pannukakku_vaaka_h.jpg
Manteli-omenapannari
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Makea leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
6 dl vettä tai vauvalle sopivaa kasvijuomaa
1 iso tai 2 pientä omenaa
1 tl ceylonkanelia
3 rkl rypsiöljyä
1. Voitele n. 20×30 cm:n kokoinen vuoka tai pyöreä piirakkavuoka 1 ruokalusikallisella rypsiöljyä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja 2 rkl rypsiöljyä.
3. Kuori ja raasta omena ja lisää raaste kulhoon. Sekoita hyvin puuhaarukalla tai vispilällä.
4. Kaada taikina vuokaan tai ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Anna jäähtyä ja paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai hedelmien tai marjojen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.27 kg CO2 ekv
- Energia 341 kcal/annos
- Rasva 18 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 8.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 49.4 g
- Sokerit 4.6 g
- Kuitu, kokonais- 4.9 g
- Natrium 153.1 mg
- Kalsium 197.2 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 6.1 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklrypsiöljyä
-
1 tlceyloninkanelia
-
200 gOmena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen
-
600 gvettä tai vauvalle sopivaa kasvijuomaa
-
1 tlleivinjauhetta
-
50 gmantelijauhoa
-
195 gtäysjyvävehnäjauhoa