Manteli-omenapannari

4 annosta

Valmistusohje

3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
6 dl vettä tai vauvalle sopivaa kasvijuomaa
1 iso tai 2 pientä omenaa
1 tl ceylonkanelia
3 rkl rypsiöljyä

1. Voitele n. 20×30 cm:n kokoinen vuoka tai pyöreä piirakkavuoka 1 ruokalusikallisella rypsiöljyä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja 2 rkl rypsiöljyä.
3. Kuori ja raasta omena ja lisää raaste kulhoon. Sekoita hyvin puuhaarukalla tai vispilällä.
4. Kaada taikina vuokaan tai ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Anna jäähtyä ja paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai hedelmien tai marjojen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 341 kcal/annos
  • Rasva 18 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 8.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49.4 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Natrium 153.1 mg
  • Kalsium 197.2 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 6.1 mg