Ainesosat

  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1000 g
    Porkkana
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
  • 75 g
    Manteli
  • 1 dl
    Mannasuurimo
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Siirappi
  • 1/4 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 2 rkl
    Voi
  • 12.5 g
    Manteli

Reseptin ravintosisältö

Energia 227 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.5 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 82.1 mg
  • Natrium 371.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Sokerit 9.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
  • Proteiini 6.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Rasva 13.6 g

Valmistusohje

1 kg porkkanoita
vettä keittämiseen
2 dl porkkanoiden keitinlientä
2 dl ruokakermaa
2 dl (75 g) mantelijauhetta
1 dl mannasuurimoita
1 muna
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
ripaus muskottipähkinää

Pinnalle:
2 rkl voita
½ dl mantelilastuja

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.
  2. Mittaa 2 dl keitinvettä porkkanoiden joukkoon ja soseuta. Sekoita soseeseen ruokakerma, mantelijauhe, mannasuurimot, muna, suola, siirappi ja muskottipähkinä.
  3. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä 175°C:ssa  uunin alatasolla noin tunti.
  5. Höylää lopuksi vuoan päälle voinokareita ja ripottele päälle mantelilastut.
Jaa sivu