Valmistusohje

noin 1 kg perunoita
2 sipulia
1 rkl öljyä
4 dl keitettyjä, hienonnettuja kangasrouskuja
(1 tl suolaa)
1 dl mantelirouhetta
hienonnettua tilliä ja persiljaa
2 ½–3 dl maustettua kermaa, esimerkiksi kolmen sipulin kermaa
Pinnalle: juustoraastetta

  1. Kuori ja suikaloi perunat. Pane suikaleet hetkeksi kylmään veteen.
  2. Hienonna sipulit. Laita silppu kulhoon, kaada päälle tilkka öljyä ja kuumenna mikrossa pari minuuttia.
  3. Mausta sienihakkelus suolalla. Jos käytät suolattuja kangasrouskuja, kiehauta ne vedessä, jotta liika suola lähtee pois.
  4. Kaada keitinvesi pois.
  5. Voitele uunivuoka.
  6. Pane vuokaan kaikki aineet ja sekoita. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Paista 175°C:ssa uunissa noin 1 ½ tuntia. Tarkista perunoiden kypsyys haarukalla.

    Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
    Vaivaton tapa tehdä kiusaus on käyttää siihen peruna-sipulisuikale -pakastetta.

Ainesosat

  • 1000 g
    Peruna, kuorittu
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 55 g
    Manteli
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 4 dl
    Sieni rouskut, suolattu
  • 3 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 50 g
    Juusto, kova pienikoloinen juusto, rasvaa 24-27 %, edam

Reseptin ravintosisältö

Energia 398 kcal/annos
  • C-vitamiini 24.8 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • Kalsium 169.7 mg
  • Natrium 776 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.8 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.2 g
  • Proteiini 12 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
  • Rasva 20.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu