Valmistusohje

noin 1 kg perunoita
2 sipulia
1 rkl öljyä
4 dl keitettyjä, hienonnettuja kangasrouskuja
(1 tl suolaa)
1 dl mantelirouhetta
hienonnettua tilliä ja persiljaa
2 ½–3 dl maustettua kermaa, esimerkiksi kolmen sipulin kermaa
Pinnalle: juustoraastetta

  1. Kuori ja suikaloi perunat. Pane suikaleet hetkeksi kylmään veteen.
  2. Hienonna sipulit. Laita silppu kulhoon, kaada päälle tilkka öljyä ja kuumenna mikrossa pari minuuttia.
  3. Mausta sienihakkelus suolalla. Jos käytät suolattuja kangasrouskuja, kiehauta ne vedessä, jotta liika suola lähtee pois.
  4. Kaada keitinvesi pois.
  5. Voitele uunivuoka.
  6. Pane vuokaan kaikki aineet ja sekoita. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Paista 175°C:ssa uunissa noin 1 ½ tuntia. Tarkista perunoiden kypsyys haarukalla.

    Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
    Vaivaton tapa tehdä kiusaus on käyttää siihen peruna-sipulisuikale -pakastetta.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 398 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 20.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
  • Proteiini 12 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.2 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Kuitu, kokonais- 5.8 g
  • Natrium 776 mg
  • Kalsium 169.7 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • C-vitamiini 24.8 mg
Jaa sivu