Mantelinen rouskukiusaus

G
5 annosta

Valmistusohje

noin 1 kg perunoita
2 sipulia
1 rkl öljyä
4 dl keitettyjä, hienonnettuja kangasrouskuja
(1 tl suolaa)
0,5 tl mustapippuria
1 dl mantelirouhetta
hienonnettua tilliä tai persiljaa
4 dl kermaa
Pinnalle: juustoraastetta

  1. Kuori ja suikaloi perunat. Pane suikaleet hetkeksi kylmään veteen. Valuta ja anna kuivaa hetki.
  2. Hienonna sipulit. Kuullota pannulla öljyssä.
  3. Mausta sienihakkelus suolalla. Jos käytät suolattuja kangasrouskuja, kiehauta ne vedessä, jotta liika suola lähtee pois. Kaada keitinvesi pois.
  4. Voitele uunivuoka.
  5. Nostele perunat kerroksittain uunivuokaan sienien, sipuleiden ja mantelirouheen kanssa. Ripottele kerrosten väliin suolaa, pippuria, tilliä/persiljaa ja pinnalle juustoraastetta.
  6. Kaada kerma päälle.
  7. Kypsennä 200 C asteisessa uunissa n. 1 h, kunnes alkaa kuohumaan myös keskeltä. Laske lämpötilaa 150 C ja anna kypsyä vielä 30-40 minuuttia. Peitä tarvittaessa jos pinta tummuu liikaa ja jos näyttää kuivalta, niin lisää vähän maitoa.
  8. Tarkista kypsyys ja anna vetäytyä hetki.
  9. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

    Vinkki: Vaivaton tapa myös tehdä kiusaus on käyttää siihen peruna-sipulisuikale -pakastetta.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.14 kg CO2 ekv
  • Energia 433 kcal/annos
  • Rasva 24 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
  • Proteiini 12.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.8 g
  • Sokerit 5.8 g
  • Kuitu, kokonais- 5.8 g
  • Natrium 813.4 mg
  • Kalsium 179.9 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 25 mg