Mantelinen rouskukiusaus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mantelinen-rouskukiusaus.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Munaton
- Sieniruoat
- Syksy
Valmistusohje
noin 1 kg perunoita
2 sipulia
1 rkl öljyä
4 dl keitettyjä, hienonnettuja kangasrouskuja
(1 tl suolaa)
1 dl mantelirouhetta
hienonnettua tilliä ja persiljaa
2 ½–3 dl maustettua kermaa, esimerkiksi kolmen sipulin kermaa
Pinnalle: juustoraastetta
- Kuori ja suikaloi perunat. Pane suikaleet hetkeksi kylmään veteen.
- Hienonna sipulit. Laita silppu kulhoon, kaada päälle tilkka öljyä ja kuumenna mikrossa pari minuuttia.
- Mausta sienihakkelus suolalla. Jos käytät suolattuja kangasrouskuja, kiehauta ne vedessä, jotta liika suola lähtee pois.
- Kaada keitinvesi pois.
- Voitele uunivuoka.
- Pane vuokaan kaikki aineet ja sekoita. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista 175°C:ssa uunissa noin 1 ½ tuntia. Tarkista perunoiden kypsyys haarukalla.
–
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vaivaton tapa tehdä kiusaus on käyttää siihen peruna-sipulisuikale -pakastetta.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 20.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
- Proteiini 12 g
- Hiilihydraatti erotuksena 47.2 g
- Sokerit 5.2 g
- Kuitu, kokonais- 5.8 g
- Natrium 776 mg
- Kalsium 169.7 mg
- Rauta 3.8 mg
- C-vitamiini 24.8 mg
Ainesosat
-
50 gJuusto, kova pienikoloinen juusto, rasvaa 24-27 %, edam
-
3 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
4 dlSieni rouskut, suolattu
-
3 rklTilli, tuore
-
55 gManteli
-
1 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1000 gPeruna, kuorittu