Marenkikakut

40 annosta

Valmistusohje

4 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
noin 3 rkl vettä

täyte:
4 munanvalkuaista
3 dl sokeria
kookoshiutaleita tai värillisiä kakunkoristeita

  1. Pohjataikinan teko käy monitoimikoneella näppärästi. Aseta koneeseen hienonnusterä. Pane jauhot, sokeri ja rasva kulhoon. Anna laitteen käydä muutama sekunti, kunnes taikina on ryynimäistä.
  2. Lisää kylmä vesi syöttösuppilon kautta koneen käydessä. Kun taikina muotoutuu palloksi, pysäytä kone heti.
  3. Käsin tehtäessä nypi jauhot, sokeri ja rasva murumaiseksi seokseksi ja lisää siihen nopeasti sekoittaen vesi.
  4. Jaa taikina neljään osaan. Leivo paloista leivinpaperille pitkät tangot.
  5. Paina tangot litteiksi ja paista 175°C:ssa uunissa 7-8 minuuttia.
  6. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.
  7. Lisää loppuosa sokerista.
  8. Levitä vaahto puolikypsien tankojen päälle, ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai kakunkoristeita.
  9. Jatka paistamista 8-10 minuuttia kunnes tangot ovat saaneet kauniin värin.
  10. Leikkaa tangot viipaleiksi lämpimään veteen kastetulla veitsellä.
Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
  • Energia 93 kcal/annos
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 2.4 mg
  • Natrium 35.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.8 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
  • Rasva 4.3 g