Ainesosat

  • 1 dl
    Jauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 100 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 100 g
    Marsipaani mantelimassa
  • 5 dl
    Marja, keskiarvo
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 40 g
    Kananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
  • 80 g
    Kananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta

Reseptin ravintosisältö

Energia 191 kcal/annos
  • C-vitamiini 9.9 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 28.8 mg
  • Natrium 65.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 12.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.6 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Rasva 9.8 g

Valmistusohje

1 dl sämpyläjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
100 g margariinia
2 keltuaista

täyte:
100 g mantelimassaa
2 valkuaista
1/2 l marjoja, esim. viinimarjoja tai mustikoita
1/2 – 1 dl sokeria

  1. Sekoita jauhoista, sokerista, pehmeästä rasvasta ja munan keltuaisista tasainen taikina.
  2. Painele taikina pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Anna vuoan olla kylmässä puolisen tuntia.
  3. Paista piirakkapohjaa uunin alaosassa 200°C:ssa noin 15 minuuttia.
  4. Raasta tai hienonna leikkuuveitsellä mantelimassa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä mantelimassa, valkuaisvaahto marjat sekä sokeri.
  5. Kaada seos puolikypsän piirakkapohjan päälle ja jatka paistamista uunin keskiosassa vielä noin 25 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan heti jäähdyttyään. Piirakkaa ei voi pakastaa.
Jaa sivu