Ainesosat

  • 2 tl
    Sitruunankuori
  • 1/2 dl
    Sitruunamehu
  • 200 g
    Viikuna, kuivattu
  • 200 g
    Aprikoosi, kuivattu
  • 200 g
    Luumu, kivetön, kuivattu
  • 8 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/4 dl
    Sokeri
  • 3/4 dl
    Konjakki/rommi/viski, 40 til% alkoholia
  • 12 rkl
    Kermavaahto, sokeroitu, kotitekoinen

Reseptin ravintosisältö

Energia 184 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 61.9 mg
  • Natrium 8.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Sokerit 31.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 42.6 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Rasva 2.7 g

Valmistusohje

1 sitruuna
1 pussi kuivattuja viikunoita
1 pussi kuivattuja aprikooseja
1 pussi kuivattuja luumuja
8 dl vettä
1 ¼ dl sokeria
¾ dl konjakkia

Kastikkeeksi: maustettua kermavaahtoa

  1. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista mehu.
  2. Tyhjennä kuivatut hedelmät kulhoon.
  3. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri sekä lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu.
  4. Anna kiehahtaa kunnes sokeri on sulanut.
  5. Lisää konjakki.
  6. Kaada kuuma liemi hedelmien päälle.
  7. Anna marinoitua huoneen lämmössä vuorokauden ajan ja nosta sen jälkeen kylmään.

    Tarjoa pehmeät hedelmät kermavaahdon kanssa jälkiruoaksi.
    Voit annostella hedelmät marinoitumisen jälkeen myös lasipurkkeihin ja antaa joululahjaksi. Hedelmät säilyvät 2-3 viikkoa jääkaapissa.

 

Jaa sivu