Valmistusohje

4–5 dl keitettyjä, paloiteltuja rouskuja

Mausteliemi:
½ dl väkiviinaetikkaa
3 dl omenatäysmehua
2 dl sokeria tai hillosokeria
½ tl muskottipähkinää
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl suolaa

  1. Yhdistä mausteliemen aineet kattilassa.
  2. Kiehauta.
  3. Lisää sienet mausteliemeen, keitä 3–4 minuuttia.
  4. Jäähdytä.
  5. Siirrä seos kannelliseen astiaan liemineen.

    Peitä ja anna maustua jääkaapissa 1–2 päivää.
    Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö

Energia 235 kcal/annos
  • C-vitamiini 24.3 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • Kalsium 21.7 mg
  • Natrium 2620.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 50.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 55.7 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.8 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu