Marinoidut rouskut

4 annosta

Valmistusohje

4–5 dl keitettyjä, paloiteltuja rouskuja

Mausteliemi:
½ dl väkiviinaetikkaa
3 dl omenatäysmehua
2 dl sokeria tai hillosokeria
½ tl muskottipähkinää
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl suolaa

  1. Yhdistä mausteliemen aineet kattilassa.
  2. Kiehauta.
  3. Lisää sienet mausteliemeen, keitä 3–4 minuuttia.
  4. Jäähdytä.
  5. Siirrä seos kannelliseen astiaan liemineen.

    Peitä ja anna maustua jääkaapissa 1–2 päivää.
    Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.57 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 235 kcal/annos
  • Rasva 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 55.7 g
  • Sokerit 50.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 2620.5 mg
  • Kalsium 21.7 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 24.3 mg