Valmistusohje

5–6 dl mietoja, paloiteltuja sieniä
ripaus suolaa
1–2 sipulia
1 punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
10 kokonaista maustepippuria
5–8 kokonaista mustapippuria
2–3 laakerinlehteä
tillin- ja persiljanoksia
suolaa

liemi:
1 dl valkoista balsamietikkaa
1 dl rypsiöljyä

  1. Pane pilkotut sienet paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu.
  2. Mausta sienet ripauksella suolaa.
  3. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja paloittele valkosipulin kynnet.
  4. Murskaa pippureita kevyesti.
  5. Lado sienet, sipulit ja mausteet kerroksittain purkkiin. Ripottele kerrosten väliin aavistus suolaa.
  6. Sekoita etikka ja öljy keskenään ja kaada purkkiin viimeiseksi. Katso, että liemi peittää ainekset.

    Anna sienten marinoitua jääkaapissa 3–4 päivää.
    Kääntele purkkia välillä, jotta kaikki ainekset marinoituvat tasaisesti.
    Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 258 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 23 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Proteiini 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
  • Sokerit 7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 593.2 mg
  • Kalsium 46 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 11.5 mg
Jaa sivu