Valmistusohje

5–6 dl mietoja, paloiteltuja sieniä
ripaus suolaa
1–2 sipulia
1 punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
10 kokonaista maustepippuria
5–8 kokonaista mustapippuria
2–3 laakerinlehteä
tillin- ja persiljanoksia
suolaa

liemi:
1 dl valkoista balsamietikkaa
1 dl rypsiöljyä

  1. Pane pilkotut sienet paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu.
  2. Mausta sienet ripauksella suolaa.
  3. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja paloittele valkosipulin kynnet.
  4. Murskaa pippureita kevyesti.
  5. Lado sienet, sipulit ja mausteet kerroksittain purkkiin. Ripottele kerrosten väliin aavistus suolaa.
  6. Sekoita etikka ja öljy keskenään ja kaada purkkiin viimeiseksi. Katso, että liemi peittää ainekset.

    Anna sienten marinoitua jääkaapissa 3–4 päivää.
    Kääntele purkkia välillä, jotta kaikki ainekset marinoituvat tasaisesti.
    Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.

 

Ainesosat

  • 220 g
    Sieni tatti, hapero
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 4 g
    Valkosipuli
  • 3 g
    Laakerinlehti
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 3 rkl
    Persilja
  • 1 dl
    Balsamiviinietikka
  • 1 dl
    Rypsiöljy
  • 1 rkl
    Maustepippuri, jauhettu
  • 1/2 rkl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 258 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.5 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • Kalsium 46 mg
  • Natrium 593.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
  • Proteiini 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 23 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu