Marinoidut silakkapihvit

Kun leivitetyt, paistetut silakkafileet marinoidaan etikkapohjaisessa liemessä, niistä tulee vastustamattoman herkullisia. Ne sopivat niin joulun kuin juhannuksenkin juhlapöytään, mutta yhtä hyvin ne maistuvat arkena esimerkiksi leivän päällä.

5 annosta

Valmistusohje

400 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa

Lisäksi
3 rkl margariinia

Marinadi
5 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl neilikoita
1 rkl mustapippureita
1 rkl valkopippureita
10 maustepippuria
1,5 dl väkiviinaetikkaa

Lisäksi
1 porkkana
1 punasipuli
0,5 ruukkua persiljaa

  1. Huuhtele ja kuivaa silakkafileet tarvittaessa. Sekoita suola ruisjauhoihin ja pyörittele fileet jauhoissa. Kuumenna rasvaa pannulla ja paista kalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä.
  2. Tee marinadi. Kiehauta vesi, lisää sokeri ja mausteet. Keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Ota kattila liedeltä. Lisää etikka ja anna jäähtyä.
  3. Pese ja kuori porkkana. Kuori myös sipuli. Leikkaa porkkana ohuiksi kiekoiksi ja sipuli renkaiksi. Hienonna persilja.
  4. Lado silakat kulhoon tai purkkiin kerroksittain yhdessä kasvisten kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi mausteineen kalojen päälle. Anna silakoiden maustua viileässä vähintään tunti tai mielellään seuraavaan päivään.

Vinkki: Jos silakkafileet ovat isoja, voit puolittaa ne pitkittäin ennen leivitystä.


Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.58 kg CO2 ekv
  • Energia 205 kcal/annos
  • Rasva 10.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Proteiini 14 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.9 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Natrium 316.3 mg
  • Kalsium 75.3 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 0 mg