Ainesosat

  • 500 g
    Valkosipuli
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 dl
    Väkiviinaetikka
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/2 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 1 tl
    Valkopippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 240 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.3 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 25.9 mg
  • Natrium 633.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 23.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 54.9 g
  • Proteiini 10 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.9 g

Valmistusohje

n. 1/2 kg valkosipuleita
vettä
suolaa

liemi:
1/2 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
muskottikukkaa
valkopippureita

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä melko pehmeiksi, mutta ei liikaa.
    Voit myös keittää kynnet kuorineen, kypsien kynsien kuoriminen käy kätevästi.
    Toisaalta tällöin on vaikeampi arvioida sipulien pehmeyttä.
  2. Valuta kynnet ja pane tölkkeihin.
  3. Kiehauta ja jäähdytä mausteliemi.
  4. Kaada se sipulien päälle niin, että jokaiseen tölkkiin tulee valkopippureita ja muskottikukkaa.
  5. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.
Jaa sivu