Marinoidut valkosipulinkynnet
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Marinoidut valkosipulinkynnet
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
n. 1/2 kg valkosipuleita
vettä
suolaa
liemi:
1/2 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
muskottikukkaa
valkopippureita
- Kuori valkosipulinkynnet ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä melko pehmeiksi, mutta ei liikaa.
Voit myös keittää kynnet kuorineen, kypsien kynsien kuoriminen käy kätevästi.
Toisaalta tällöin on vaikeampi arvioida sipulien pehmeyttä. - Valuta kynnet ja pane tölkkeihin.
- Kiehauta ja jäähdytä mausteliemi.
- Kaada se sipulien päälle niin, että jokaiseen tölkkiin tulee valkopippureita ja muskottikukkaa.
- Sulje tölkit ja säilytä viileässä.
0.41 kg CO2 ekv
- Energia 240 kcal/annos
- C-vitamiini 21.3 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 25.9 mg
- Natrium 633.7 mg
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Sokerit 23.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 54.9 g
- Proteiini 10 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 0.9 g
Pääraaka-aineet
-
500 gValkosipuli
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlVäkiviinaetikka
-
1 dlSokeri
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
1/2 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
1 tlValkopippuri